Tarinamme

Ajatus pakopelistä maatilalla eläinten keskellä oli hullu ajatus, joka pälkähti kesälomasta haaveilevan opettajan Liisan mieleen keväällä 2017. Tulisikohan kukaan syrjäiselle Tornion maaseudulle pakohuonepeliin? Liisan ystävällä oli pakohuoneyritys Oulussa, ja hänen kannustamanaan Liisa päätti kesälomalla kokeilla pakopelien pyörittämistä omalla maatilallaan. Hän harjoitteli pakopelien operointia ystävänsä pakopeliyrityksessä ja sai vinkkejä pakopelin kehittämiseen.

Farm Escape Tornion yrittäjä Liisa Koivisto pelitilassa eli tallissa.

Kesäkuussa 2017 ensimmäiset pakopelit alkoivat Farm Escape Torniossa ja saivat paljon mediahuomiota, sillä kyseessä olivat ensimmäiset pakohuonepelit, joissa oli eläinnäyttelijöitä mukana. Maaseudun tulevaisuuden lehtijutussa Liisa kannusti muitakin maatiloja kokeilemaan pakopelejä lisätulonlähteenä ja saikin paljon yhteydenottoja kiinnostuneilta maatiloilta. Pelaajia kävi ympäri Suomea ja palaute oli huippua – ihmiset todella halusivat tulla maalle ja nauttivat sekä pakopelistä että maalaismiljööstä.

Ari Pölönen, Farm Escape
Ari Pölönen ja Tornion pakopelifarmin ajokoira Vimma.

Loppuvuonna 2017 Liisa tapasi Pakotarinat-pakopeliyrityksen yrittäjän Arin, mikä osoittautui onnenpotkuksi. Liisa ja Ari juttelivat pakopeleistä ja visioistaan tuntikausia, ja heillä meni ajatukset niin hyvin yhteen, että he alkoivat kehitellä yhteisiä pakopelejä. Homma kuitenkin karkasi käsistä ja pian he huomasivat, että molemmat halusivat perustaa yhteisen yrityksen ja tehdä pakopelejä yhdessä enemmänkin. Alkuvuonna 2018 Liisa alkoi täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja he perustivat yhteisen yrityksen, jonka tarkoituksena on luoda kansainvälinen pakopelifarmien verkosto. Farm Escape -maatilapakopeliketju oli syntynyt.

Anne-Leena Pellikka, Liisa Koivisto ja Ari Pölönen
Keväällä 2018 aloitti toimintansa Keiteleen pakopelifarmi.

Keväällä 2018 ketjuun tuli mukaan Liisan oman maatilan Farm Escape Tornion lisäksi pohjoissavolainen Farm Escape Keitele.

Tällainen on meidän tarinamme tähän mennessä, toivottavasti haluat olla osa sitä! <3 Tervetuloa maatilapakopelien maailmaan!