Villiyrttejä ja rummutusta

Koe villiyrttiretki ja rumpumatka Torniossa historiallisen Nivavaaran laella, josta avautuvat näkymät Tornionjoen yli Ruotsiin. Matka alkaa vaaran juurelta ja polku kiemurtelee kauniissa metsässä. Opit tunnistamaan villiyrttejä ja opit niiden käytöstä ja vaikutuksista. Oletko esimerkiksi koskaan maistanut mustikan kukkaa? Tällä retkellä maistelu on suotavaa!

Vaaran kallioisella laella odottaa näköalalaavu, johon kokoonnumme tulen äärelle. Tulen voimalla valmistamme villiyrteistä juomaa. Oppaan rummutus rentouttaa. Voit sulkea silmät ja vain hengittää.

Eikä tässä vielä kaikki. Pääset vielä syvempää rentouden tilaan, kun otat käyttöön äänesi. Äänimeditaatio on yksinkertaisimmillaan hyminää, joka saa oman äänesi värähtelemään kehossasi. Äänimeditaatio rauhoittaa hermostoa ja lievittää stressiä.

Halutessanne voimme äänittää teille muistoksi äänitteen, joka on teidän ryhmänne kuuloinen ikioma äänitaideteos.

Kesto 90 min. Hinta 35€/hlö. 
Yksilövaraukseen voit ilmoittautua yksin. Ohjelma toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi. Avaamme aikoja kalenteriin myös toiveidenne mukaan.
Ryhmävarauksessa voit varata ajan omalle ryhmällesi, jolloin ryhmän minimikoko on 5 hlö.

Täältä vinkkejä ryhmän keräämiseen.
Maksutavaksi käy myös Liikunta- ja kulttuuriedut.

Retkemme alkaa Nivavaaran luontopolun parkkipaikalta. Parkkipaikalle on opastus tienviitoin Jokivarrentieltä. Pieni tienviitta pitäisi olla pois päin Tornionjoesta noin kohdassa Jokivarrentie 3321, 95540 Tornio. Ylität rautatien, mutta et jatka suoraan vaan käännyt ja ajat rautatien suuntaisesti niin kauan, että saavut tälle parkkipaikalle. Tie saattaa olla kapea ja kuoppainen.
Nivavaaran luontopolku lähtee nousemaan heti parkkipaikalta kohti Nivavaaran huippua. Reitti voi olla paikoitellen märkä säästä ja vuodenajasta riippuen. Polku on paikoitellen juurakkoinen ja kivinen.
Matkalla tutustumme villiyrtteihin ja voit myös maistella niitä.
Kun lähestymme Nivavaaran lakea, on jyrkimmillä osuuksilla portaita.
Nivavaaran laella on laavu, jossa keitämme teetä yrttiteetä ja nautimme ohjaajan rummutuksesta. Rentoudumme myös hymisemällä ja käyttämällä ääntämme eri tavoin rummutuksen tahtiin. Luomme myös yhteisen äänitteen, jonka saatte muistoksi matkasta.
Nivavaaralta on kenties Tornion kauneimmat näkymät Tornionjoen yli Ruotsiin.
Paluumatkalla laskeudumme Nivavaaralta samaa reittiä pitkin parkkipaikalle.
Toivottavasti olet kokemuksen jälkeen rentoutunut ja saanut luonnosta energiaa arkeesi!
Vinkkejä ryhmän keräämiseen:

Onko teitä vähemmän kuin viisi, ja haluaisit lisää osallistujia? Laita someen julkaisu, jossa kerrot etsiväsi porukkaa Villiyrttejä ja rummutusta -elämykseen ja merkitse julkaisuun @farmescapetornio, niin voimme jakaa julkaisun omassa somessamme. Moni muukin saattaa etsiä porukkaa! Laita vaikka lisäksi meille viesti, niin varmasti huomaamme jakaa julkaisusi! 🙂

Kysyttävää ohjelmasta Villiyrttejä ja rummutusta? Laita viesti!