Eläintarinat pakopelifarmin elämästä

Eläimet ovat loputtomia tarinoiden lähteitä ja niiden seikkailuista on loputtomasti kerrottavaa. Kun sekalaisista eläinlajeista koostuvaan eläinlaumaan yhdistetään vielä pakopelit ja vierailevat pelaajat, lisääntyvät pakopelifarmin eläintarinat kuin puput. Tässä muutama eläintarina ja kerron myös tilavierailumahdollisuudesta farmilla.

akopelifarmin emäntä Liisa Koivisto ja Jussi-varsa
Pakopelifarmilla syntynyt Jussi-varsa on tottunut kaikenlaiseen ihmemenoon.

Eläinnäyttelijät ilman käsikirjoitusta

Eläimet odottavat usein innokkaasti pakopeliä, sillä ne tietävät alkuvalmisteluista ja musiikista, että pakopeli on alkamassa ja ne vapautetaan pian karsinoistaan. Ne saattavatkin äännellä odottavasti ennen vapauttamista ja toki iloisina vapauttamisen jälkeenkin. Joskus eläimet ajoittavat ääntelynsä täydellisesti kuin kaikki olisi käsikirjoitettu. Silloin tällöin kukko on sattunut kiekumaan tai poni hirnumaan juuri kun pelaajat ovat saaneet lukon auki, kuin fanfaariksi onnistumisesta. 

Liisa Koivisto ja Jussi-varsa.
Jussille laitettiin kuvausta varten ilmapallot korviin, eikä se ollut moksiskaan.

Eläinnäyttelijämme eivät ole koulutettuja, vaan omia itsejään ja rohkeasti sellaisia kuin ovat. Kun pelaajat vapauttavat heidät karsinoistaan talliin, he puuhailevat omia touhujaan ja seuraavat kiinnostuneena pelaajien touhuja. Uteliaat eläimet aiheuttavat välillä hauskoja tilanteita, kun pupu on esimerkiksi asettunut vihjeen päälle, eivätkä pelaajat löydä sitä. Tai kana saattaa istua pöydällä, ja pelaajia jännittää ottaa lappu kanan valtaamalta pöydältä. Pakopeli eläinten kanssa pelataan kiireettömästi ja eläinten ehdoilla, joten tällaiset eläinten aiheuttamat tilanteet voivat viedä helposti useita minuutteja ja koskaan ei voi tietää, mitä eläimet keksivät milloinkin.

Näyttelijöille esimerkiksi kakkaaminen kesken pakopelin käytävälle on luontevaa ja näin ollen pakopelissä todellakin shit happens. Kaikenlaiset kakat ja kakkaamiset ovat aiheuttaneet paljon hilpeyttä pelaajissa vuosien aikana. Onpa erikoisen muotoisia kakkalöräyksiä lattialla epäilty myös vihjeiksi, kunnes on huomattu ankkojen tuottavan niitä lisää.

Kun toiveissamme olivat pupunpoikaset, sai poikapupu asua viikon yhdessä tyttöpupujen kanssa. Pakopelikameroissa näkyikin varsinainen luontodokumentti, kun puput touhusivat lemmekkäitä touhujaan taustalla pelaajien keskityttyessä ratkaisemaan pakopelin pulmia. Usein kameroista näkyy myös kukon ja kanan herkkä hetki tai ankkojen parittelu, mutta se tapahtuu usein niin nopeasti, että pelaajat eivät välttämättä sitä huomaa.

Ankka kurkistaa karsinasta ja ihmettelee Jussi-varsaa, jonka korvissa roikkuu ilmapalloja.
Kulta-ankka haluaa tulla myös mukaan kuvauksiin. Riittääkö ilmapalloja minullekin?

Eläintarinat ihastuttavat kaikenikäisiä

Paljon tulee toiveita, voisiko meille päästä muutenkin kuin pakopeliin tutustumaan eläimiin, sillä kaikki eivät halua pelata pakopeliä. Laitoimme siksi palveluihin myös tilavierailun, joka voidaan järjestää ryhmille tilauksesta toiveiden mukaan.

Halutessanne pääsette rauhassa tutustumaan kaikkiin eläimiimme ja voimme vapauttaa näyttelijät karsinoista touhuilemaan talliin. Kuulette tarinoita eläimistä ja voitte ruokkia, silitellä ja sylitellä monenlaisia eläimiä. Tämä on hyvä tilaisuus ottaa ikimuistoisia eläinselfieitä tai kuvata valloittavia eläimiä.

Ankkoja, kanoja, vuohia, pupuja ja Liisa Koivisto.
Sekalainen eläinlauma seikkailee tallissa ja kesäisin jotkut näyttelijät saavat olla myös vapaana pihalla.

Eläintilavierailu sopii niin aiemmin meillä pakopelissä käyneille kuin ihan uusillekin kävijöille, eikä vaadi mitään kokemusta eläimistä. Jos haluatte tutustua persoonallisiin näyttelijöihimme ilman pakopeliä, tilavierailu on teille. Lupaan eläimellisiä kohtaamisia ja silittelyterapiaa. Eläimet ja eläintarinat odottavat teitä.

Miten pelaajat reagoivat, kun vuohi kakkasi pakopelin viimeisellä minuutilla?
Mistä tietää, että pakopelifarmin emäntä on loman tarpeessa?
Miten selvitään tilanteesta, jossa tallissa on tulva 2,5h ennen pelaajien tuloa?
Mitä tapahtui, kun pieni tyttö komensi kukkoa?

Se selviää farmilla!

#pakopelifarminelämää

Teksti: Liisa Koivisto, pakopelifarmin emäntä
Kuvat: 
Jarkko Jaakola, piktura.fi (kuvat rajattu itse)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *