Kesään valmistautumista Lapissa

Eläinvauvoja ja kesään valmistautumista pakopelifarmilla Torniossa uudella YouTube-videolla. Lapissa kevään ja kesän välillä on vain muutama päivä, joten puuhaa riittää. Ehditäänkö kaikki saada valmiiksi ennen kuin kesä saapuu?

YouTube-video on englanniksi, mutta toivottavasti siitä on iloa myös niille, joilta englanti ei taivu.

Meillä on vielä lunta, mutta se sulaa nopeasti ja pitää maan märkänä. Samalla kun lumi sulaa, alkaa kuitenkin jo ruoho vihertää. Sulaneen lumen alta paljastuvat kaikki maahan syksyllä unohtuneet tavarat. Talvi tuli viime syksynä yllättäen lokakuun alussa ja puihinkin jäi lehdet. Lumi ei enää sulanut pois, vaikka sitä odoteltiin.

Kasvimaa on aivan mutavelliä, mutta onneksi siellä on nyt kohopenkkejä. Ne sulivat jo vappuna ja niistä kurkistelee jo monivuotisia kasveja sekä viime syksynä itse siementäneitä koriantereita. Olemme laittaneet uusia lavakauluksia ja kärränneet niihin lehtiä, lantaa ja multaa, joten kasvimaan nurmikko on ollut kovilla. Saa nähdä, kasvaako siitä mutavellistä mitään pitkään aikaan. Mutta tärkeintä tietenkin on saada lavakaulukset kylvökuntoon ja nurmikko on toissijainen asia.

Eläinvauvoja saimme kalkkunatipuja, pupunpoikasia ja koiranpentuja. Meillä on ollut aiemmin ajokoiranpentuja, joten olemme aivan hurmaantuneita pikkuisista jackrussellinterrierin pennuista.

Kuntokin kasvaa kun hakee naapurista lantaa, varsinkin jos renkaissa ei ole ilmaa!

Kiitos videon katsomisesta, tykkäyksistä, kommenteista ja jaoista!

Jollet ole tilannut vielä YouTube-kanavaa, tilaa ihmeessä, mikäli haluat seurata meidän maalaiselämää. Tilaaminen on ilmaista ja meitä se tsemppaa tekemään lisää videoita 💕

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *