Farm Escape YouTube Joulukalenteri 2020

Vasta perustetun Farm Escape YouTube-kanavan kunniaksi halusimme tehdä YouTube-joulukalenterin. Tavoite oli kunnianhimoinen, sillä kanavalla oli ennestään vain yksi video. Miten pystyisimme tuottamaan uuden videon joka päivä, kun meillä ei ole rutiinia edes yhden videon tuottamiseen viikossa? Kurkkaa kulissien taakse ja lue, millaista oli tehdä videojoulukalenteria.

Joulukalenterissa näyttelee monenlaisia ihmisiä ja eläimiä!

Otimme kuitenkin haasteen vastaan, sillä meillä oli apuna digiassari Kati Kurth. Nyt jos koskaan, on aika kokeilla uusia aluevaltauksia!

Lähdimme toteuttamaan joulukalenteria ajatuksella ”minimum viable product” eli videosta tehdään riittävän hyvä eikä täydellinen. Kuvauksissa tavoitteena on saada kohtaukset ensimmäisellä kerralla purkkiin ja editoinnissa käytämme yhteiseditoinnin mahdollistavaa Canvaa, jotta yhteistyöllä saamme videon julkaistua mahdollisimman nopeasti.

Ennen joulukalenteria YouTube-kanavalla oli yksi video ja 5 tilaajaa. Jännityksellä odotamme, montako tilaajaa on Joulukalenteri-projektimme jälkeen?

Tilaa Farm Escapen YouTube-kanava

Joulukalenterin videoissa seikkailevat mm. manageri Marsh Mellow, pakopelifarmin yrittäjä Liisa Koivisto ja somevaikuttaja $ara.

Yhteisöllisyyttä ja tunnelman nostatusta ensiesityksillä

Jokainen joulukalenterin osa julkaistaan YouTuben ensiesityksenä joka päivä klo 17.00 jouluuun asti.

YouTuben ensiesitys on ensimmäinen jakson esitys julkisesti. Kun videolle ajastaa ensiesityksen, sille luodaan jaettava katselusivu, jossa on live-chat. Ensiesityksen avulla halusimme herättää kiinnostusta ja luoda tunnelmaa niin itsellemme kuin faneillemme!

Hauska lisä ensiesitykseen on kahden ensimmäisen minuutin aikana nähtävä lähtölaskenta. Kun lähtölaskenta loppuu, video näytetään kaikille katsojille samanaikaisesti. Lähtölaskenta luo ihanan odottavan tunnelman!

Ne kanavan tilanneet, jotka ovat ovat laittaneet kellon kuvasta ilmoitukset päälle, saavat ensiesityksestä ilmoituksen YouTubessa noin 30 minuuttia ennen esitystä ja toisen ilmoituksen ensiesityksen alkaessa. Kätevää!

Oletko osallistunut ennen minkään videon ensiesitykseen YouTubessa? Tilaamalla Farm Escapen YouTube-kanavan pääset kuulumaan tähän ensioikeutettujen joukkoon ja pääset seuraamaan joulutarinan etenemistä ensimmäisten joukossa!

1. osa: Voiks tää olla totta?

Osa 1: Tutustut $araan, joka on somevaikuttaja ja suuri joulufani.

Somevaikuttajaa näyttelee Farmin oma tytär Iiris, joka oli luonteva valinta rooliin, sillä hän seuraa paljon somevaikuttajia. Repliikit Iiris keksi itse kuvausten aikana.

Kuvaukseen käytimme kännykkää ja valaistuksena tallista löytynyttä työmaavalaisinta. Ensimmäisessä jaksossa meillä oli ongelmia saada äänet kuulumaan (emme käyttäneet mitään mikrofonia) ja äänet myös jätättivät, mutta julkaisimme jakson siitä huolimatta. Minimum viable product, minimissään toimiva tuote. Kyllä se video kuitenkin näkyy, joten tällä mennään!

Ennen joulukalenteria YouTube-kanavalla oli yksi video ja 5 tilaajaa. Ensimmäisen joulukalenterijakson jälkeen tilaajia oli jo 19. Ensiesityksessä oli huimat 22 katsojaa ja live-chatissa hyvä meininki! Aivan elokuvajulkkareiden tuntua!

2. osa: Do your best!

Managerin hahmo kehittyi lennosta juuri ennen kuvausta ja häntä näyttelee Farmin emäntä Liisa. Liisa on kouluttautunut myös personal traineriksi, ja se on saattanut hieman vaikuttaa tähän muita ja itseään tsemppaavaan hahmoon.

Toisessa jaksossa uutta oli se, ettei ollutkaan kuvaajaa, vaan kuvaus tapahtui jalustalta. Ja se näkyy lopputuloksessa, heh! Managerin pää näkyy suurimmassa osassa kohtauksissa vain puoliksi!

Mutta ekalla purkkiin, joten niillä mennään. Tässä jaksossa oli kehitystä jo sen verran, että käytimme managerin kuvauksissa bluetooth-kuulokkeita, jotta ääni kuuluisi. Aiemmin aamulla tapahtuneissa tallikuvauksissa emme tätä vielä hoksanneet.

Tähän videoon hoksasimme laittaa jo loppuun pienen loppukevennyksen, jotta katsojat jaksaisivat katsoa jakson loppuun asti.

YouTube-kanavalla on nyt 27 tilaajaa.

3. osa: Odotukset vs. todellisuus

https://www.youtube.com/watch?v=tM5NgqpMRBE

Farmin emäntä Liisa pääsee tässä jaksossa enemmän ääneen, tosin tallikuvauksissa haasteena on eläinten äänet. Jaksosta tuli myös kuusi minuuttia pitkä (Liisa jaarittelee), ja jännitämme, jaksavatko katsojat katsoa sen loppuun. Mikä olisi jakson hyvä pituus?

Kolmannessa jaksossa sekä Liisa että manageri käyttivät kuulokkeen mikrofonia, mutta eläinten äänet kuuluivat kovasti. Mietinnässä onkin nyt, miten ratkaisisimme tallikuvausten ääniongelman. Miten ihmeessä matkailuohjelma Egenland sai kuvattua tallissa televisio-ohjelman tai Yle tehdä suoraa lähetystä tallista valtakunnan radioon? Respect.

YouTube-kanavalla on nyt 28 tilaajaa. Jaoin tätä jaksoa muutamassa tubettajien Facebook-ryhmässä ja pyysin vinkkejä tuleviin jaksoihin. Myös muutamat seuraajamme jakoivat tätä jaksoa somessa ja toivottavasti saamme uusia tilaajia! <3

Seuraavaan videoon laitamme myös outron, jossa suositellaan seuraavaa jaksoa ja helpotetaan näin sarjan katsomista alusta loppuun.

4. osa: Miksei minulle kerrottu!?

Osa 4: $aran uutinen järkyttää manageri Marchia.

Moni saattaa miettiä, miksei somevaikuttajaa ole näkynyt hetkeen jaksoissa. Se johtuu siitä, että somevaikuttaja on teini, jonka pitää keskittyä koulun käyntiin ja voimme kuvata häntä vain viikonloppuisin! Emme tajunneet viime viikonloppuna kuvata mitään varastoon. Yrittäjä sen sijaan on ollut käytettävissä, joten sillä ollaan menty mitä saatavilla on ollut. 🙂

Tässä jaksossa pohjustetaan myös uuden hahmon tulemista mukaan sarjaan. Asia selvisi kyseiselle näyttelijälle tämän jakson ensi-illassa, ja olisittepa nähneet hänen ilmeensä! Priceless.

YouTube-kanavalla on 33 tilaajaa.

Osa 5: Vihdoinkin Lapissa!

Somevaikuttaja heräsi vasta puolen päivän jälkeen 13h yöunien jälkeen, joten kuvaukset tehtiin iltapäivällä ja editointi pika pikaa ennen klo 17 ensi-iltaa. Asiakkaitakin saapui Farmille kesken kuvausten, ja he olivat ensimmäisiä, jotka näkivät $aran uuden tukan.

Juuri kun olimme lopettaneet kuvaukset, soitti asiakas ja kysyi, pääseekö huomenna pelaamaan. Vastasin vahingossa Marchin korkealla äänellä: ”Oi, sopii, sopii!” Iiris tuijotti minua ällistyneenä ja tajusin, että olin vieläkin March! 😀 Pahoittelin asiakkaalle ja selitin, että kuvaukset olivat juuri loppuneet ja olin vielä roolissa. Vakkariasiakas olikin seurannut joulukalenteria ja häntäkin nauratti!

Osa 6: Itsenäisyyspäivän spesiaalijakso

Osa 6: Itsenäisyyspäivän spesiaalijakso. $aran elämänarvot muuttuivat ja hän kertoo myös, mitä Suomen itsenäisyys hänelle merkitsee.

Halusimme tehdä itsenäisyyspäivän spessujakson ja toivottaa sen myötä kaikille hyvää itsenäisyyspäivää! <3

Satu oli ottanut pakopelaajat vastaan ja he olivat menneet talliin. Olimme juuri lähdössä kuvauksiin ulos ja vitsailimme, että toimittajat jo odottavat meitä haastatteluun pihalla. Silloin pihaan kurvasi punainen auto. Pelaajathan ovat jo tallissa! Tuliko oikea toimittaja sittenkin vai kenties joku vuokra-autofirma tuli tarjoamaan kuvauksiin punaista autoa Marchille? Ei valitettavasti kumpikaan, se oli pelaaja! Jos se olisi ollut punainen Lambourghini vuokra-autofirmasta meille päiväksi kuvauksiin, olisimme lähteneet pikku ajelulle! 🙂

Kanavalla on tilaajia 35.

Osa 7: $ara ja March pakopelissä

Osa 7: $ara ja March pääsevät vihdoinkin pelaamaan pakopeliä eläinten kanssa.

Nyt pääsette tutustumaan myös pelinvetäjään Satuun! Satu oli vetänyt pakopelin ennen kuvauksia asiakkaille, ja soitti meille iloisena pelin jälkeen: ”Nyt täällä on kakkaa käytävällä! Voitte tulla kuvauksiin!”

Loistavaa! Eri eläinten erilaiset kakat ja kakkaustavat ihmetyttävät ja kiinnostavat vieraitamme jatkuvasti, joten sitä pitää ehdottomasti olla kuvauksissa.

Kun avasimme tallituvan oven, oli tallituvassa yllättävä näky. Kana oli lennähtänyt kaapin päälle, ja Satu piteli pannasta huskyaan, joka haukahti kanalle innostuneena: ”Herkkupala, lennähdä tänne vain! En minä sinua syö!”

”No etpä varmaan!” kotkotti kana, ja pysyi kaapin päällä!

Minä en täältä alas tule niin kauan kuin tuo susihukkanen on täällä!

Satua nauratti, kun March nappasi reippaasti kanan kainaloon, ja vei sen leperrellen talliin. Ei olisi Marchista uskonut!

Kuvauksien repliikkejä ei varsinaisesti suunniteltu etukäteen, joten pari otosta meni uusiksi kun March vahingossa ihasteli eläimiä tai leperteli niille. Lopulliseen jaksoon lopulta jäi Marchin automaattinen kiljahdus kun pupulaa avattiin: ”Ihania!”

Ehkä March yllättyi itsekin, että tykkääkin pupuista!

Kanavalla oli tilaajia 35, kun teimme tällaiseen kanavan tilaamiseen kehottavan videon. 🙂
Saimme markkinointiapua kun mm. Paperivalo, Jenni Kreivi ja Hieroja Heidi Hooli jakoivat tarinoissaan kanavaamme!

Päivän päätteeksi kanavalla oli 39 tilaajaa.

Osa 8: Harjoitus tekee mestarin

Osa 8: $ara ja March jatkavat pelaamista.

Tämän jakson editoinnin, julkaisun ja markkinoinnin hoiti ensi kertaa täysin yksin ilman minkäänlaista olan yli valvontaa digiassari Kati Kurth ja Liisa näki lopputuloksen vasta ensi-illassa! Hienosti vedetty Kati!!! <3

Olemme saaneet muutamia toiveita, voisivatko jaksot olla pidempiä. Ehkäpä, pistetään mietintämyssyyn! Laittakaa palautetta, kommentteja ja ideoita tulemaan! Joulukalenteri on hyvin altis vaikutteille ja ideoille!

Tänään tuli yllättävä puhelu, nimittäin radiotoimittaja soitti! Hän oli huomannut joulukalenterin ja kysyi voiko tulla huomenna tekemään radiojuttua Farmin joulupuuhista! Tottahan toki se sopii! Mahtavaa, kun joulukalenteri poikii tällaistakin huomiota!

Kanavan tilaajia on nyt 43. Milloinkohan saadaan 50 rikki?

Osa 9: Leikitellään kuusen alla

Juuri ennen kuvauksia ripsiliimaa ei löytynyt mistään. Apua, eihän March näytä Marchilta ilman tekoripsiä! Mikä ajaa saman asian kuin ripsiliima? Askarteluliima? Voiko tekoripsiä teipata luomiin kiinni? Ehkä ei kannata kokeilla. Onneksi tuotannolla ei ole laatukriteerejä, joten rajataan Marchin silmät pois kuvasta. Jes, tällä mennään. Niinhän meillä kävi vahingossa jo aiemmissa jaksoissa, joten tehdään sama nyt tahallaan!

Tilaajia on 45. Uskollinen fanijoukko osallistuu myös ensi-iltoihin joka päivä klo 17 ja tykkää joka videosta. Kiitos ihanat!

Osa 10: Farmilla tapahtuu

Osa 10: Farmilla on säpinää, kun radiotoimittaja ja valokuvaaja saapuvat Farmille samana päivänä!

Ensimmäistä kertaa emme saaneet jaksoa ulos ennen ensi-iltaa! Jakso latautui YouTubeen myöhässä, ja linjoilla odottajat pettyivät. Olipa harmi! Todennäköisesti nettiyhteyden hitaus aiheutti ongelmat online videoeditointiohjelmassa ja lataus YouTubeenkin kesti puolisen tuntia, kun yleensä se kestää muutaman minuutin. Mutta sellaista sattuu ja jollei koskaan satu mitään, ei todennäköisesti tee mitään! 😉

Radiohaastattelun aikana hallituksella oli palaveri menossa, ja kaakatus oli melkoinen! Haastattelun jälkeen toimittajan täytyi mennä autoon kuuntelemaan haastattelu, jotta tiedetään joudutaanko ottamaan uusiksi. Ei onneksi jouduttu, ykösellä meni purkkiin kuten joulukalenterissakin on tavoitteena!

Radiohaastattelussa oli tarkoitus olla jouluisessa tallissa, mutta jouduin pyytämään toimittajaa kuvittelemaan joulukoristeet! Meidän oli nimittäin pakko ottaa joulukoristeet pois, sillä valokuvaus oli heti peräkkäin ja jos kuvissa olisi joulukoristeita, kuvia ei voisi käyttää ympäri vuoden.

Varsinaisen radiohaastattelun jälkeen kuvasimme pätkän, joka näkyy joulukalenterissa. Oli hauskaa, kun radiotoimittaja lähti leikkiin mukaan ja kyseli, miten vieraat Takahikiältä viihtyvät Lapissa. Videokuvaajana toimi Arvo 7v ja kuvauksen jälkeen hän kertoi, että oli liikuttanut kameraa hienosti kuvauksen aikana. Heh, no niinpä tietysti. Varmasti hieno efekti!

Eläinten kanssa valokuvaukset menivät mukavasti, ja niitä eivät hallituksen vaakutukset haitanneet! Valokuvaaja Jarno Vuorinen sai hienoja kuvia vaikka mallit olivatkin varsin liikkuvaista sorttia! Kaikki sormet jäivät onneksi talteen, vaikka ahneen pupulauman syöttäminen yhdellä porkkanalla olikin uhkarohkea teko!

Tilaajia 45. Jos saamme 100 tilaajaa, saamme kanavalle yksilöidyn URL-osoitteen, ja se olisi kiva! Nykyinen URL-osoite on yhdistelmä isoja ja pieniä kirjaimia ihmeellisessä järjestyksessä, joten sitä on hieman vaikea sanallisesti jakaa.

Osa 11: Uusi pakohuone-ennätysaika?

$ara ja March löytävät Torniosta toisenkin pakohuoneyrityksen Farm Escape Tornion eläinpakopelien lisäksi: Exit Tornion!

Pankkiryöstö Exit Tornio Lapparissa ja rosvoja olimme me! 😀 Pelasimme pelin perheenä, ja pelin jälkeen tälläydyimme joulukalenterin hahmoiksi ja kuvasimme joulukalenteria varten nämä pätkät. Minulla oli vaikeuksia pysyä Marchin roolissa, ja loppuvideolla kuulostankin ihan Liisalta! Kaikenlaisia amatöörejä sitä onkin tähän tuotantoon roolitettu! 😉

Emme ihan päässeet ulos tunnissa, mutta viimeiseen tehtävään kuitenkin! Pankkiryöstö on kuulemma Exit Tornion vaikein peli. Tehtävät olivat monipuolisia ja tunnelma oli jännittävä! Otimme useita vihjeitä ja meidän olisi pitänyt olla paljon tarkempia tutkimaan ympäristöä ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja.

Vaikka kuinka paljon pelaisi pakopelejä, niin aina pelin jälkeen palaa näihin samoihin perusasioihin – meidän olisi pitänyt kommunikoida enemmän (myös kuunnella, ei vain puhua itse ääneen), tutkia tarkemmin ja kokeilla enemmän. Siksi laitoimmekin näitä ohjeita tämän päivän joulukalenterin jaksoon.

Pakohuoneen jälkeen kävimme Prismassa. Olin pukeutunut Marchiksi – mustat tiukat jumppatrikoot ja lyhyt musta karvatakki, valtavat tekoripset ja joulun punaiset huulet. Voin kertoa, että keräsin hieman katseita. Varmaan miettivät, mistä tämä sketsihahmo on karannut. Olisi tehnyt mieli kertoa, että joulukalenterista. Mutta shoppailin tyynesti ja mietin, olikohan kukaan katsonut joulukalenteria ja tunnistiko Marchia. Luultavasti siellä kuitenkin jotkut tunnistivat vain Liisan, ja ihmettelivät itsekseen mun uutta tyyliä! 😀

Tornion keskustasta oli sulanut lumi! Voih! Vettä satoi ja ruohikko oli vihreänä. Farmi on puoli tuntia Torniosta pohjoiseen, joten meillä on aina enemmän lunta kuin Tornion keskustassa, joka sijaitsee saaressa Tornionjoessa ja lähellä merta.

46 tilaajaa.

Osa 12: Lasersota Torniossa

Mauno vie somevaikuttaja $aran ja hänen managerinsa Marchin lasersotaan Megazone Tornioon Lappariin.

Joulukalenterin kuvaukset veivät meidän perheen laserpeliin! Ihana oli tarjota lapsille tämä oman nuoruuden elämys ja parasta oli, kun he olivat ihan pähkinöinä kokemuksesta! 😍

Olen ihan Megazone-fani, ja pelannut tätä jo nuorena Jyväskylässä. Oli hienoa päästä joskus isoveljen ja hänen kavereidensa mukaan Megazoneen, varmaan koska halusivat tasajoukkueet. Adidas-verkkareiden raidat loistivat kilpaa hymyni kanssa labyrintin uv-valoissa 😃

Sitten menikin pitkä aika, ennen kuin pääsin täällä Torniossa uudestaan pelaamaan aikuisena. Todella hienoa, kun meillä on täällä Torniossa Megazone.

Tilaajia on 47.

Osa 13: Hemmottelua ja herkuttelua

March pääsee hierontaan ja yhdessä $aran kanssa he lähtevät joululahjaostoksille ja herkuttelevat joulun erikoisuuksilla.

Kun lähtee täydessä tällingissä hierontaan, voi tekoripset tarttua hierontapöydän paperisuojukseen ja huulipuna levitä poskille! Heh, onneksi olin menossa hieronnasta suoraan kotiin enkä lähikaupan kautta! Olin jo lähtemässä, kun hieroja huikkasi: -Hei täällä on vielä nämä sun ripset!

Kauppakeskuksen yhteisömanageri Eija-Sinikka lähti innolla mukaan tähän jaksoon näyttelemään ja vinkkasi meille myös jouluiset herkut.

Tässä jaksossa nähtiin vaikuttavaa näyttelijäntyötä, kun somevaikuttajaa näyttelevä Iiris näytteli pitävänsä homejuustopitsasta! Hyvä Iiris, seuraavaksi hakupaperit vetämään Salkkareihin! (Oikeasti Liisa söi kaikki homejuustopitsat, ja tykkäsi niistä kovasti!)

Tilaajia on 48! 🙂

Osa 14: Tonttupupu

Erdo-pupu kertoo elämästään pakopelinäyttelijänä.

Laita tekstitys päälle, sillä Erdo kertoo tarinaansa tekstityksen avulla!

Osa 15: Nelli ja Sanni tarkastajina

Osa 15: Nelli ja Sanni ovat tarkastuspuuhissa.

Osa 16: Yllätys

Kuka saa yllätyksen ja minkälaisen?

Osa 17: Radiota ja rapinaa

Liisa radiossa ja joululahjaostoksilla Tornion Mustissa ja Mirrissä.

Osa 18: Suussa sulavaa

Takahikiäläiset maistelevat paikallista jäätelöä made by Arctic Ice Factory.

Osa 19: Tonttuvarsa/pappa

Islanninhevosvarsa Jussi (Jötunn Fra Koivukumpu) kertoo elämästään pakopelifarmilla.

80 tilaajaa. Nyt tarvitaan loppukiri, että saadaan 100 tilaajaa joululahjaksi Farmille <3 Pyydä siis kavereitakin tilaamaan kanava! <3

Osa 20: Meri-Lapillista Joulua ja torniolaista suklaata

Liisa käy Torniossa ostamassa mm. paikallisen joululaulu-cd:n ja vierailee Oma Makia -suklaatehtaalla Kourilehdossa.

Osa 21: Somekuvia Hyvinvointi Ranchilla

$ara käy ottamassa somekuvia läheisellä hyvinvointiranchilla, Huminalehdossa.

Osa 22: Farmin arkea

Farmilla käy pakopelissä kaksi ryhmää, pidetään kalenterikuvaukset taiteilija Satu Markkasen kanssa ja Jussi-varsan kaviot vuollaan. Jussi-pappa maistelee sopimattomia herkkuja, mutta onneksi Kengitysseppä Matti Kolehmainen pelastaa tilanteen!

100 tilaajaa ylittyi tänä aamuna! Illalla tilaajia oli jo 108! Ihanaa, me saatiin teiltä joululahjaksi yksilöity URL-osoite! Kiitos kaikille tilaajille! <3

Osa 23: Paperia, ostoksia ja rakkautta Karungissa

Somevaikuttaja käy Farmin lähikaupassa Karungissa ja sitä vastapäätä olevassa Paperivalossa. Entä mitä puuhaavat March ja Mauno?

Osa 24: Jouluhäät ja eläinten joulu

Jouluaattona vietetään häitä ja eläimet saavat joululahjoja.

Joulukalenterin kuvaaminen oli hauskaa ja oli voittajafiilis, kun saimme vietyä projektin loppuun asti! Emme olisi tähän alkaneet ilman digiassari Katia, joka hoiti suurimman osan editoinnista. Kuvaaminen oli nopea homma verrattuna editointiin, joka oli suurin työ. Käsikirjoitukseen ei uhrattu aikaa, vaan se syntyi lennosta.

Teimme periaatteessa puolen vuoden videot alle kuukaudessa. Normaali tahti videoiden julkaisulle on usein yksi video viikossa, ja koska vuodessa on 52 viikkoa, on 24 videota lähes puolen vuoden videot. Nopea tahti takasi sen, että mitään ei hiottu ja videot tuli tehtyä ja julkaistua sellaisena kuin niistä sattui tulemaan.

Toivomme projektimme toimivan myös esimerkkinä muille omasta YouTube-kanavasta haaveileville, että kannattaa vain aloittaa. Tekemällä oppii.

Opimme paljon YouTubesta sekä miten kuvata otokset ykösellä purkkiin ja tyytyä lopputulokseen. Videot editoimme etätiimillä reaaliaikaisesti pilvessä, jolloin kuka vain pystyi jatkamaan toisen työtä tarvittaessa tai pystyimme tekemään editointia tuplanopeudella yhdessä, jos ensi-ilta lähestyi.

Oli myös ihanaa tuoda joulumieltä paikallisille yrittäjille ja tuoda heidän yrityksiään esiin videoissa.

Ylitimme myös oman tilaajatavoitteemme, ja tilaajia on nyt 112. Kiitoksena teemme uuden vuoden spesiaalijakson, johon toivemme toiveita ja ideoita teiltä! Mitä spesiaalijaksossa voisi tapahtua? 🙂

Auta levittämään sanaa pakopelifarmista tilaamalla kanava, tykkäämällä videoista, kommentoimalla videoita ja jakamalla videoita somessa. <3

Tilaa Farm Escapen kanava ja seuraa pakopelifarmin elämää YouTubessa.
Fiktiivisessä joulukalenterissa seikkaillaan pakopelifarmilla Torniossa ja sen lähiseuduilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *