Ensimmäinen pakohuonekokemus

Elämä kuljetti minut Tornion maaseudulle tekemään työharjoitteluni Farm Escapessa digitaalisen markkinoinnin parissa. Aloitin täällä trendikkään bloggauksen, mutta eihän sitä aitoa blogia voi muuten kirjoittaa, jos ei itse ole pelannut pakopeliä eläinten kanssa. Näin se ensimmäinen pakohuonekokemus sitten meni...

Kana orrella seuraa pakopelaajia.
What is going on?

Valmistautuminen ensimmäiseen pakohuonepeliin

Ei sitten niin mitenkään. Kaikenlaista sählinkiä oli ennen lähtöä ja matkan aikana. Paljon ei siis jäänyt aikaa miettiä tai erityisesti valmistautua pakohuonepeliin. Tiesin vain, että arvoituksia pitää ratkaista, jotta pääsee etenemään pelissä.

Saavuimme perille täysin säkkipimeässä. Hienosti roihuavat ulkotulet viitoittivat tiemme oikeaan pihaan. Tuli kutkuttava tunne. Mitähän jännää täällä tapahtuu. Vastassa meitä oli pari koiraa, joista toinen hyppäsi autoomme oven avattuamme ja alkoi heti kaveriksi. Pian myös yrittäjä Liisa oli meitä vastassa. Vastaanotto oli lämmin. Saimme kuulla ohjeet ja pienen tarinan. Oli siis jouluaatto…

Jouluyö, juhlayö. Päättynyt on kaik’ työ.

Pakohuonepelin pelaaminen

Astuimme sisään talliin. Wau! Niin jouluista ja siistiä. Musiikkia, eläinten ääniä sekä lukkoja siellä sun täällä. Tallissa ei ollut juuri mitään tavaraa. Siis häh? Olimme ihan pihalla. Mitä meidän piti tehdä?

Pieni epätoivo meinasi iskeä: saammekohan mitään ratkaistua? Kävelimme kukin edestakaisin ja ihmettelimme. Mistään ei tuntunut irtoavan mitään vihjeitä. Vihdoin jonkin ajan kuluttua joku huomasi jotakin ja saimme pelinvalvojalta vihjeitä.

Aivonystyrät raksuttivat. Pelin pelaaminen vaati 100 % keskittymistä, joten se oli hyvää mindfullnesia, ainutlaatuiseen hetkeen keskittymistä. Sitten saimme kuin saimmekin joitakin lukkoja auki. Voi sitä iloa ja riemua puolin ja toisin, kun eläimiä pääsi vapaaksi. Näillä aivoilla aika ei riittänyt koko pelin ratkaisemiseen tunnissa, mutta kokemus oli hieno.

 Lapsi avaa lukkoa pakopelissä.
100 % keskittyminen lukon aukaisuun.

Lue lisää pakopelikokemuksia:

Farm Escape kokemuksia
Pakohuonepelikokemuksia maatilalla, eläimet mukana pelissä

Vinkit ensikertalaiselle pakohuoneeseen

Pakohuonepeliin ei tarvitse valmistautua mitenkään, mutta silti seuraavat seikat voivat auttaa pelin pelaamisessa.

  • Tule ajoissa paikalle. Tämä siksi, että ehdit kuulla pelinvetäjän ohjeet sekä mahdollisen tarinan tunnelmaan virittäytymisessä.
  • Kysy rohkeasti heti alkuun vinkkejä, jos ei yhtään tiedä mistä aloittaa. Alkuaika pelissä kului vain ihmetellessä, että mitä tässä pitäisi tehdä. Edestakaisin tallissa kävelyä ja ihmettelyä. Öö aapisen laidalla.
  • Ole skarppina. Aivoja tarvitaan tässä pelissä, joten ei yhtään helpota, jos unet on edellisenä yönä jääneet vähiin tai on muuta aivosumua. Silmälasit helpottavat myös näkemään!
  • Viritä itsesi arvoitusten ratkaisun maailmaan. Itse en ole harrastanut mitään ristikoita enkä muitakaan arvoituksia, joten tuli mieleen, että jotain pientä aivojumppaa olisin voinut tehdä viikon kuluessa ennen peliä. Luulenpa, että se olisi nopeuttanut pelin logiikan ymmärtämistä.

Aivojumpan harjoittamiseen ja pakopelien maailmaan tutustumiseen etukäteen voisi olla myös hyvä tämä ilmainen nettipakopeli.

Kuvassa viiriäisen munia. Onko tämä pelin vihje?
Onko tämä vihje vai ei?

Ehdottomasti uudestaan

Nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi ja tiedän vähän mitä odottaa pakopeliltä jatkossa. Heti pelitilaan päästessä kannattaa homma aloittaa tehokkaasti. Huomioi kaikki mahdollinen – saatat tarvita sitä jatkossa.

Eläimien tullessa peliin keskittyminen voi olla vaikeaa, kun ne ovat niin söpöjä ja suorastaan kutsuvat paijaamaan niitä. Valokuvia täytyi myös tietenkin ottaa tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta. Tällaista tunnelmaa ja kokemusta ei kyllä saa mistään muualta. Suosittelen lämpimästi!

Tallissa ovat pupu, kana ja kukko.
Kaikilla pelaajilla sama juttu. Huomio meinaa herpaantua meihin :).
Kati Kurth, digiassari

Blogin artikkelin kirjoittaja on Kati Kurth.

Toimin harjoittelijana Farm Escapessa digitaalisen markkinoinnin parissa (koulutusohjelma Digiassari, Lapin AMK). Yrittäjien asiat ovat sydäntäni lähellä. Olen työskennellyt pitkän urani hyvinvointiteknologian parissa ja nyt haaveilen omasta yrittäjän polusta. 

Millainen oli sinun ensimmäinen pakohuonekokemuksesi?

Milloin ja missä pelasit ensimmäisen pakopelisi? Kenen kanssa? Muistatko vielä, miten se meni? Jaa tämä artikkeli somessa ja muistele omaa ensimmäistä pelikokemustasi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *