Farm Escapen kaikki pakopelit – kuinka monta olet pelannut?

Tällä kertaa esittelemme kaikki Farm Escapen pakopelit. Pakopelifarmilla pakopelit pelataan oikeiden eläinten kanssa. Farmilla on vain yksi peli kerrallaan ja sitten pakopeli vaihtuu. Jotkut ovat pelanneet kaikki pelimme alusta asti, mutta moni ei ole vielä kuullut meistä. Jos siis tykkäät eläinpakopeleistämme, kerro meistä kaverillesikin!

Rengasrikko (2017)

”Autostanne puhkeaa rengas, ja tulette etsimään tien vieressä olevalta maatilalta apua. Näette valot ja liikettä tallissa. Kun menette talliin, ovi napsahtaa lukkoon. Mikä tilanne tallissa on meneillään ja miksi teillä on vain 60 minuuttia aikaa selvitä sieltä ulos? Syy selviää paikan päällä.”

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi kultajahdissa – tällä kertaa maatilapakopelissä! Sami kävi pelaamassa ensimmäisen pakopelimme ja on sen jälkeen käynyt joka kesä.

Ensimmäinen pakopelimme sai huomattavasti medianäkyvyyttä valtakunnallisesti, ja olimme aivan ihastuneita, kun ihmiset tulivat ympäri Suomen pakopeliin ja jotkut heistä kertoivat tulleensa Lappiin Farm Escape Tornion nimenomaan meidän vuoksemme.

Pakopelit olivat tulleet Suomeen vuonna 2014, kun ensimmäiset pakohuoneet avattiin Helsingissä. Siitä pakopelit hiljalleen levisivät Suomeen ja kolmessa vuodessa tämä hauska elämys oli jo saanut vankan harrastajakunnan. Pakopelimme sopi kaikenikäisille vauvasta vaariin, joten se oli loistava kesämatkailukohde perheille, pariskunnille ja pienille ryhmille.

YLE, 13.6.2017: Uusi versio suositusta pakohuonepelistä vie maatilalle – ”Heppa nuuskaisi karsinasta ja pelaajat säikähtivät”

Maaseudun tulevaisuus, 30.06.2017: Farm Escape toi pakopelit hevosten ja kanojen keskelle – ”Toivon, että ihmiset lähtisivät kaupungista pakoon maalle”

Kultti (K18) (2017)

Teidät on kidnapattu. Teillä on tunti aikaa päästä tallista ulos vihjeitä etsimällä ja pulmia ratkaisemalla. Tunnin kuluessa tulette ymmärtämään, miksi juuri teidät on kidnapattu ja keitä me olemme. Tehkää yhteistyötä, sillä joko te kaikki selviätte, tai kukaan ei selviä. Saatte ottaa siteen pois silmiltä vasta kun annamme luvan. Pelissä on henkenne, ja aikaa on tunti. Onnea peliin.

Kultti on ainoa pakopelimme, joka on vain aikuisille.

Peli toteutettiin yhteistyössä Fighters Club Finland kanssa ja pakopelissä oli kaksi näyttelijää. Yle teki kauhupelistä myös suoraa lähetystä valtakunnan radioon, ei tosin käynnissä olevasta pelistä kuitenkaan.

Kauhupeli järjestettiin syksyn pimeydessä, kirjaimellisesti. Kylällä ei ole edes katuvaloja ja kun talosta ja tallista laitettiin kaikki valot pois (autenttisuuden vuoksi, tietenkin!), ajoivat ensimmäiset pelaajat ohi koko pakopelifarmista, kun eivät nähneet koko tienhaaraa! Lyhdyn kanssa kävimme huitomassa tienhaarassa niin jo saatiin pelaajat pihaan. Pakopeli alkoi jo pihalla ja jatkui pimeässä tallissa.

Yrittäjän muistilapussa ennen ensimmäistä kauhupeliä luki: ”Naapureille voisi kertoa, että jos kuuluu kiljuntaa myöhään illalla, niin meillä on vaan kauhupeli.”

Joulumysteeri (2017)

Pikkujoulut ovat alkamassa, mutta pikkujoululahjat ovat kateissa ja tallissa on tapahtunut kummia. Tehtävänne on etsiä lahjat ennen kuin pikkujouluvieraat saapuvat ja selvittää, kuka tallissa jekkuilee ja miksi!

Pohjois-Pohjanmaan Nuoret Yrittäjät kävivät pelaamassa Joulumysteerin matkallaan Tunturi-Lappiin.

Historiamme ensimmäinen joulupeli oli menestys! Jännitimme ensin, kannattaako nähdä vaivaa ja kehitellä peli vain joulusesonkia varten, mutta kyllä kannatti (kunhan työtunteja ei laskenut!). Oli ihana koristella talli jouluiseksi, laittaa joulumusiikki soimaan ja tarjota maalaisjoulun hetkiä vieraillemme. Heti ensimmäisen joulusesongin jälkeen päätimme ottaa joulupelin perinteeksi ja kehitellä joka vuosi uuden jouluteemaisen pakopelin.

Joulumysteeri oli Torniossa vuonna 2017 ja Keiteleellä vuonna 2018.

Rikosmysteeri (2018)

Olette salapoliiseja ja menossa paikkakunnan pahamaineisimman rikollisjengin salaiseen peliluolaan. Epäilemme, että jengillä on hallussaan 84 karaatin varastettu timantti ja teidän tehtävänne on selvittää, löytyykö kyseinen timantti heidän pelipaikastaan. Viimeisin salapoliisimme on saattanut jäädä kiinni, koska hänestä ei ole kuulunut moneen päivään mitään. Olisi hyvä, jos samalla saisitte selville, mitä tälle meidän salapoliisillemme on tapahtunut ja pääsikö hän timantin jäljille.

YLE Egenland -matkailuohjelman Lappi-jaksossa oli neljä kohdetta Lapista, joista Farm Escape oli yksi.

Rikosmysteeri oli ensimmäinen pakopeli, jossa oli mukana Pakotarinoiden Ari Pölönen. Arilla on huikeita arvosteluja saaneita pakohuoneita Espoossa ja Joensuussa, ja pyysin Arin mukaan Farm Escapeen. Muokkasimme hänen Rikosmysteeristään maatilalle sopivan pakopelin. Tästä tulikin varsin kuuluisa peli, sillä YLE:n Egenlandin tiimi kävi sen pelaamassa ja tuo jakso on nähty televisiossa jo monta kertaa uusintana!

Rikosmysteerin aikaan Farm Escape Keitele aloitti toimintansa ja Rikosmysteeri oli Torniossa ja Keiteleellä vuonna 2018. Myöhemmin vuosina 2021-2022 se oli myös Farm Escape Forssan ensimmäinen peli.

YLE, 18.12.2018: Perheenäidin ideoimasta maatilapakopelistä tuli yllätyshitti

Yle Areena, 19.2.2019: Egenlandin matkakohteet – Farm Escape, Tornio (kesto 7 min)

Forssan lehti 11.4.2021: Sonja Virolainen avaa uudenlaisen pakohuonepelin Forssaan – Kana voi hautoa vihjettä ja pupu vilistää jaloissa

Taikakulkuset (2018)

”Tiesitkö, että joulupukin porot osaavat lentää, koska niillä on taikakulkuset? Nyt on kuitenkin tapahtunut jotain hirveää – porojen taikakulkuset ovat kadonneet! Miten Joulupukki ennättää jakaa lahjat kaikkialle maailmaan 24 tunnissa ilman taikavoimia? Ei mitenkään! Tule avuksi etsimään kadonneita kulkusia! Ilman niitä kaikki ovat vaarassa jäädä ilman lahjoja tänä jouluna!”

Vuonna 2018 flossaus oli suosittua, ja kameroissa näkyikin usein kesken pelin flossaavia pelaajia!

Kadonneet kulkuset herättivät hilpeyttä, kuten eläinnäyttelijätkin. Joulukuusi kaatui monta monituista kertaa, välillä pelaajien ja välillä eläinten toimesta. Puput rakastavat jyrsiä kuusen oksia, ja kiskoivat välillä koko kuusen kumoon.

Pikkujouluporukoita kävi vuonna 2018 Farm Escape Torniossa paljon ja osa jatkoi illanviettoa kodassa ihan yön pikkutunneille asti.

Unisieppari (2019)

Tehtävänne on etsiä unimaailmasta unisieppari ja paeta unien maailmasta ennen kuin tunti on kulunut. Muuten unimaailma ottaa teidät pauloihinsa, ettekä halua lähteä sieltä enää koskaan pois.

Unisieppari-pakopelissä pelaajat pääsivät myös käyttämään taiteellista luovuuttaan.

Unisieppari ei ollut helppo, ja vain harva selvisi pelistä ilman vihjeitä. Meidän pakopeleissämme vihjeitä ei kuitenkaan ole rajoitettu, joten kaikilla on mahdollisuus päästä ulos tunnissa. Unimaailmassa oli aika monen mielestä niin kivaa, että ei ollut niin väliksikään, vaikka sinne jäisi eläinten kanssa ikuisiksi ajoiksi!

Unisieppari oli Torniossa ja Keiteleellä vuonna 2019.

Kaleva, 21.6.2019: Pakoon! Pakoon! Tornion Kor­pi­ky­läs­sä paetaan he­vos­tal­lis­ta, jossa Iso Turpa hirnuu korvan vie­res­sä ja ve­ren­hi­moi­set pu­na­sil­mä­ka­nit pu­put­ta­vat

Eläinten joulu (2019)

”Tehtävänne on antaa kaikille eläimille joululahjat, sillä on jouluaatto.  Kuulostaa helpolta, eikö totta? Homma ei välttämättä olekaan niin helppo kuin voisi luulla, ja joulutunnelma sekä eläinten ilon ja puuhien seuraaminen vie helposti ajantajun!”

Farm Escapen eläinnäyttelijät tykkäsivät joululahjoistaan!

Tässä joulupelissä eläimet oppivat odottamaan omia lahjojaan, ja tiesivät, milloin on niiden vuoro saada oma lahjansa. Hevonen oppi tunnistamaan oman lahjansa lukon äänen, ja jos lukko ei avautunutkaan ensimmäisellä yrittämällä ja lahja tullut, hevonen saattoi hirnahtaa kuin ihmetellen, miksei lahja jo tule: Onko minut unohdettu? Se pisti pelaajat yrittämään parastaan!

Eläinten joulu oli Torniossa vuonna 2019.

Lapin Yrittäjät, 26.12.2019: Lappilaisten yrittäjien joulunaika sujuu vauhdikkaissa, perinteikkäissä ja sopivasti nurinkurisissa merkeissä – ”Tänä vuonna ripustimme kuusen ylösalaisin kattoon!”

Yllätyssynttärit (2020)

”Olette saaneet salaperäisen kutsun yllätyssynttäreille, mutta ette tiedä kenen synttärit ne ovat. Uteliaisuutenne herää ja tulette paikalle, koska kutsussa luvataan vuosikymmenen hauskimmat ja eläimellisimmät bileet. Tehtävänne on vapauttaa eläimiä mukaan bileisiin ja selvittää, kenen synttärit ovat. Ellette pääse ulos tunnissa, jäätte eläimellisiin bileisiin loppuelämäksenne.”

Oletko ennen bilettänyt eläinten kanssa? (Kuva: Jarkko Jaakola, piktura.fi)

Yllätyssynttärit-pakopelissä biletettiin eläinten kanssa ja pidettiin hauskaa! Yllätyssynttärit oli Torniossa pelattavissa lokakuun 2020 loppuun asti.

Pelinvetäjän kokemuksia: Eläinpakopeli tarjoaa eläimelliset bileet

Pelaajan kokemuksia: Pakohuonepelikokemuksia maatilalla, eläimet mukana pelissä

Farmin joulu (2020)

Tämä peli oli Torniossa pelattavissa marraskuusta 2020 alkaen tammikuun 2021 loppuun asti. Joulupeli on pakopeli, jossa on jouluinen teema ja talli on koristeltu joulun tunnelmanaan. Joka vuosi on eri joulupeli.

Tonttutiimi pakopelissä eläinten kanssa
Oletko sinä pelannut Farm Escapen kaikki pakopelit? Ole yhteydessä, haastattelisimme sinua mielellämme!

Professori Nokipyrstö (2021)

Huhujen mukaan Professori Nokipyrstö tiimeineen on tehnyt tallissa salaisia kokeita, mutta nyt he ovat kadonneet. Jokainen, joka on mennyt selvittämään heidän katoamistaan, on myös kadonnut. Nyt teidät on lähetetty selvittämään mitä on tapahtunut, sillä olette parhaista parhaita katoamistapausten selvittäjiä.

Professori Nokipyrstöä videolla näyttelee Satu.

Tämä peli on ensimmäinen, jonka suunnittelussa ja toteuksessa on ollut mukana myös Satu Markkanen, Farm Escape Tornion pelinvetäjä ja taiteilija.

Professori Nokipyrstö pyöri Torniossa 2021.

Taivaan tulet (2021)

”Olette shamaanikokelaita ja tänään teillä on loppukoe. Tehtävänne on auttaa ketturepolaista vapauttamaan revontulet taivaalle tunnin kuluessa, tai muuten revontulet sammuvat. Onnea kokeeseen!”

Tämä on toinen peli, jonka teimme yhdessä Satu Markkasen kanssa. Satu pääsi tässäkin käyttämään taiteellisia lahjojaan! Taivaan tulet oli joulupeli 2021, josta poistimme joulun jälkeen jouluelementit, ja jatkoimme sen pyörittämistä Torniossa keväällä 2022.

Kulissien takana (2022)

Kreisi kanamuija (2023)

Kana päässä kaikkialle kulkenut kanamuija on joutunut hullujenhuoneelle ja antaa tehtäväksenne estää kanojen vallankumous. Onko tehtävä hullun höpinää vai onko ihmiskunta vaarassa joutua kanojen ohjailemaksi?

Kreisi Kanamuija pelattavissa Farm Escape Torniossa 1.11.2023 alkaen! Tässä pelissä on enemmän tekniikkaa kuin aiemmissa peleissä.

Montako pakopeliä sinä olet pelannut?

Kuinka monta pakopeliä olet pelannut meillä ja muualla? Jaa tämä artikkeli somessa ja kerro kavereillesikin!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *