Muutto maalle ja pakopelifarmin perustaminen

Farm Escapen podcastin avausjaksossa Liisa ja Roberto-pässi keskustelevat, miten kaupunkilaistyttö Jyväskylästä muutti maalle Lappiin ja keksi alkaa järjestämään farmillaan pakopelejä eläinten kanssa.

Kuuntele podcast-jakso alta painamalla nuolesta tai lue kirjoitettu tiivistelmä!

Farm Escape Tornio on pieni 1,5 hehtaarin farmi, joka sijaitsee 11 asukkaan maalaiskylässä Torniossa. Siellä on asunut jo vuodesta 2007 alkaen Farm Escapen perustaja Liisa Koivisto perheineen ja eläimineen. Eläinpakopelit farmilla alkoivat vuonna 2017, jolloin Liisa oli luultavasti ensimmäinen maailmassa, joka yhdisti pakohuoneen ja oikeat eläimet. 

-Olen Jyväskylästä kotoisin oleva kaupunkilaistyttö. Meillä ei ollut eläimiä, sillä äidilläni on astma ja lisäksi meillä oli allergisia hoitolapsia. Olen ollut eläinrakas lapsesta asti ja lainasin Keltinmäen kirjaston tyhjiksi eläinkirjoista. Opettelin kaikkien eläinten hoitamisen niksit hiiristä käärmeisiin, mutta en saanut muuta kuin akvaarion, muistelee Liisa.

Tavattuaan maatilan pojan Lapista, hän näki tilaisuutensa maalaiselämään tulleen. He muuttivat Lappiin pienelle maatilalle ja perustivat perheen. 

-Nyt olen toteuttanut lapsuuden haavettani maalla asumisesta ja eläimistä oikein urakalla. Olen onnellinen, kun saa elää, yrittää ja kasvattaa lapseni maalla, Liisa iloitsee.

Kuinka Farm Escape syntyi?

Farm Escape syntyi vuonna 2017 kun Liisa sai idean pakohuoneesta oikeiden eläinten kanssa. Hän loi talliin pakohuonepelin, jossa pelaajat saavat vapauttaa pieniä eläimiä mukaan pakopeliin lukkoja avatessaan.

-Ajatus eläinpakopeleistä tuli mieleeni siksi, että rakastan pakopelejä. Ne olivat tulleet Suomeen vuonna 2014, ja olin pelannut niitä aina kun mahdollista. Miksi en yhdistäisi siis eläimiäni ja pakopelejä? Ystävälläni oli Oulussa pakohuone, ja hän kannusti kokeilemaan, kertoo Liisa. 

Ihmisiä tuli niin läheltä kuin kaukaa, ja tulee yhä. Farmilla on myös majoitusta kesästä 2023 alkaen. Nykyään myös muualla pyörii Farm Escapen valmiita pakopelejä ja Liisa tiimeineen tekee myös räätälöityjä pakopelejä muille.

– Olemme monelle paikalliselle perheelle jo vakiopaikka, ja he tulevat pelaamaan jokaisen pakopelimme. Monet tuovat meille pelaamaan kaikki muualta tulevat vieraansa ja ovat ylpeitä, että voivat tarjota täällä näin erikoisen elämyksen. Monelle kauempana asuvalle olemme vakiopysähdyspaikka matkalla Tunturi-Lappiin tai Pohjois-Ruotsiin tai Norjaan.

Podcastin toisessa jaksossa puhutaan eläinten kanssa elämisestä ja vieraana on Einstein-ankka. 

Jos haluat lisätietoa pakopelien järjestämisestä omissa tiloissasi tai sinulla herää kysymyksiä mistä tahansa pakopeleihin tai maalaiselämään liittyvästä, voit laittaa Liisalle viestiä vaikka Instagramissa, Facebookissa tai TikTokissa tai tällä lomakkeella:

    Ps. Tiesithän, että podcastiakin voi seurata? Tässä muutamia Spotify-vinkkejä. Seuraa-painikkeen vieressä on kellon kuva, ja siitä painamalla saat ilmoituksen uudesta jaksosta. Hammasrattaan kuvakkeesta voit valita jaksojen automaattisen latauksen omiin jaksoihisi. Kolmen pisteen kohdalta pääset arvostelemaan podcastin ja jakamaan sen sosiaalisessa mediassa. Arvostelut ovat podcastille tärkeitä, joten kiitos jos teet sen! ?

    Jätä kommentti

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *